Πέντε νέα mall στην Αττική - Δείτε σε ποιες περιοχές

Δημοσιεύτηκε: 30/03/2019 - 22:00

Τον εμπορικό χάρτη της Αττικής θα αλλάξουν πέντε νέα εμπορικά κέντρα που αναμένεται να κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα στην Αττική.

Πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, συνολικής επιφάνειας άνω των 340.000 τετραγωνικών μέτρων, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και τις επεκτάσεις δύο υφιστάμενων εμπορικών κέντρων στην πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της χώρας.

Εμπορικό κέντρο στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά

Συνολικής έκτασης 40.000 τετραγωνικών μέτρων και προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ θα είναι το εμπορικό κέντρο, που δρομολογείται στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά από την ΓΑΙΟΣΕ.

Θα βρίσκεται πάνω από τον προαστιακό του Πειραιά και, σύμφωνα με τα σχέδια, θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, πολυχώρος αναψυχής, κεντρική αγορά τροφίμων ενώ ο ανάδοχος (ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από δύο funds) αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 50 ετών.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του εμπορικού κέντρου είναι η θέση του, με δεδομένη την επέκταση των δρομολογίων του προαστιακού μέχρι τον Πειραιά, την προβλεπόμενη για τις αρχές του 2019 επέκταση του Τραμ και την επέκταση της Γραμμής 3 με ένα σταθμό σε απόσταση 50 μέτρων από το σταθμό του Προαστιακού.

Εμπορικό κέντρο στη Λυκόβρυση

«Εμπορικό κέντρο και κέντρο αναψυχής» 40.000 τετραγωνικών μέτρων, που θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καφέ, καθώς και καταστήματα λιανικού εμπορίου, ετοιμάζει ο όμιλος Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για τον όμιλο που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, από το 2010

Το νέο κέντρο θα αναπτυχθεί σε έκταση 85 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται πλησίον της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Λυκόβρυσης, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ.

Εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines έχει αποκτήσει την έκταση, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η Κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος, και ετοιμάζει εμπορικό κέντρο-πάρκο.

Το έργο είχε ωριμάσει αδειοδοτικά από την, επίσης, αμερικανική Blackrock, στην οποία άνηκε μέχρι πρότινος, προβλέποντας την ανάπτυξη ενός εμπορικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. με την επωνυμία Academy Gardens. Πάντως, η προσέγγιση του εμπορικού κέντρου αναμένεται να αλλάξει, με την Hines να εστιάζει στην διαμόρφωση ενός εμπορικού πάρκου, με λίγα καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, κατά το πρότυπο του Smart Park στα Σπάτα

Εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό

Η Hines προχωρά και σε ένα άλλο project, σχετικά με την αξιοποίηση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου της Μπ. Βωβός στον Βοτανικό.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου με συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 50.000 τετραγωνικών μέτρων Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να διατηρηθούν τα υπόγεια που έχουν δημιουργηθεί, όπως επίσης το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο. 

Εμπορικό κέντρο στα κτήματα Καμπά

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο στην Ανατολική Αττική.

Η εταιρεία REDS ανακοινώσε ότι η -100% θυγατρική της εταιρεία- Κάντζα Εμπορική, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Παλλήνης για το «Cambas Project», σχετικά με τα πρώην κτήματα Καμπά.

 

Η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 220 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει νέο εμπορικό κέντρο μεγέθους 89.000 τετραγωνικών μέτρων. Το κτήμα θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και γραφειακούς χώρους.

Επεκτείνονται το Smart Park και το Golden Hall

Την ίδια ώρα, επέκταση ετοιμάζουν δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αττικής, το Smart Park και το Golden Hall.

Όσον αφορά το εμπορικό κέντρο στα Σπάτα, η επέκταση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο του 2019 και θα το μεγαλώσει κατά 15.000 τετραγωνικά μέτρα.

Σχετικά με το πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στη λεωφόρο Κηφισίας, οι εργασίες αφορούν επέκταση 11.500 τετραγωνικών μέτρων και νέες θέσεις πάρκινγκ. Παράλληλα, εντός της επέκτασης θα λειτουργεί και το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων που θα εκτείνεται σε έκταση 3.250 τετραγωνικών μέτρων.