Πρωθυπουργός για ΟΠΕΚΕΠΕ: Όχι συγκάλυψη σκανδάλων, έλεγχοι και κανονική ροή πληρωμών

Create: 19/03/2021 - 16:23

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε την Τετάρτη (17/3), στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Δρ. Γρηγόρης Βάρρας, πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και νυν ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και τεχνολογίας.

Ανέλυσαν τα δεδομένα που προκύπτουν από τη διαχείριση στον αγροτικό τομέα και έθεσαν στόχους για στήριξη της υπαίθρου και κυρίως νέων αγροτών που θέλουν να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, όσον αφορά το ΟΣΔΕ τονίστηκε στον πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να γίνεται μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης. Επίσης να μην υπάρχει μονοπώλιο κανενός «τεχνικού συμβούλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ακόμη θα πρέπει να υπάρχει κανονική ροή πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους αγρότες και όχι να γίνονται καθυστερήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για τις περιπτώσεις που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα. Όπως ακόμη δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «θα πρέπει να γίνονται με ταχύτερους ρυθμούς οι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να αποτραπεί η πληρωμή αγροτικών ενισχύσεων σε όσους δεν τις δικαιούνται (με βάση τους Κανονισμούς της ΕΕ)».

Το ερώτημα μετά από αυτή την συνάντηση είναι αν ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού συναντηθεί με το νυν πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά και αν θα τον πείσει για τις προτάσεις του.