Την πρότυπη μονάδα του Αγρότη της Χρονιάς επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Create: 01/07/2020 - 21:15

Μήνυμα στήριξης στην αγροτική παραγωγή και τους αγρότες που ενσωματώνουν στη δουλειά τους την καινοτόμο τεχνολογία, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στο Μαραθώνα και στην πρότυπη μονάδα του Αγρότη της Χρονιάς, Χρήστου Ζαγάρη. Είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε για τις φετινές βραβεύσεις, ως Αγρότη της Χρονιάς, η εφημερίδα Agrenda και ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του στη μεγάλη τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε φέτος στην πόλη των Ιωαννίνων και στους φιλόξενους χώρου του Grand Serai.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην αγροτική εκμετάλλευση του κ. Χρήστου Ζαγάρη και συζήτησε μαζί του αλλά και με εργαζόμενους για τα προβλήματα του κλάδου σχετικά με την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ άκουσε τις προτάσεις τους για τις πρωτοβουλίες που θα ήθελαν να αναληφθούν από την κυβέρνηση για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής στο διεθνές περιβάλλον. 

 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύεται ως ένας από τους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο τεχνολογικό - ψηφιακό άλμα που συντελείται σταδιακά. Τόνισε δε την ενίσχυση του κλάδου με ένα καταρχήν ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας πως θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους παραγωγούς για να τους στηρίξει και στο άμεσο μέλλον προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις που αφήνει πίσω της η πανδημία. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους παραγωγούς της χώρας καθώς στη διάρκειά της υγειονομικής κρίσης συνεχίστηκε απρόσκοπτα η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και δεν σημειώθηκε καμία έλλειψη προϊόντων.

Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του αγροκτήματος και ενημερώθηκε για τον τρόπο ανάπτυξης και παραγωγής των τροφίμων.