Αίγιο: Ο Γ.Καμίνης στον τριήμερο εορτασμό για τη «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας»

Δημοσιεύτηκε: 14/01/2019 - 18:45

Τη «1η Ανοιχτή Συνέλευση της Βοστίτσας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 24 Ιανουαρίου  (6μ.μ) στο Πολύκεντρο Αιγίου, ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμος Αιγιάλειας, στο πλαίσιο εορτασμού της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας», για δεύτερη φορά φέτος, ως εθνική -τοπική εορτή.
Στόχος της διοργάνωσης είναι, να δοθεί άλλη διάσταση στην Επέτειο, με θεματικούς άξονες, την ελληνική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση και τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του δήμου. Ομιλητές θα είναι διακεκριμένα πρόσωπα, ειδικοί επιστήμονες, εν ενεργεία δήμαρχοι με επιτυχημένη θητεία - όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης - μέσα από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.
Το «FORUM Βοστίτσα», που συστάθηκε πέρυσι, είχε την πραπάνω ιδέα, θέλοντας να συνδέσει το παρόν και το μέλλον της πόλης με τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821 και ο δήμος Αιγιαλείας αγκάλιασε την πρωτοβουλία του, ως ένα νέο θεσμό για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Μάλιστα, όποιος ενδιαφέρεται να παρέμβει εκεί, θα πρέπει ν' αποστείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση forum.vostitsa@gmail.com, μετο θέμα και τις προτεινόμενες λύσεις.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας» θα είναι τριήμερες, σε συνεργασία του δήμου με τοπικούς φορείς και συλλόγους, προεξάρχοντος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821». Θα ανέβει και θεατρικό έργο, με ομώνυμο θέμα, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» (26 και 28/1 ενώ στις 27/1 στην Τέμενη).
>Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου θα γίνει βραδινή πομπή στο κέντρο του Αιγίου, από αγήματα αναβιωτών διαφόρων περιοχών της χώρας, καθώς και σχετική Έκθεση Φωτογραφίας-Αρμάτων και Φορεσιάς στο «Παναγιωτοπουλέικο», μεταξύ άλλων και των αρμάτων των Στρατηγών Πετμεζά και Ζαΐμη, υπό τη διοργάνωση του Σωματείου «Αρατος». Παρών θα είναι και ο Σύλλογος Ελληνομνήμονες Καλαμάτας, με την προσωπική συλλογή του προέδρου του Σπύρου Κατσίρα.
Στην πλατεία Αγίας Λαύρας, θα τιμήσουν τη μέρα, Χορευτικά της πόλης και η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη».
-Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, μετά τη Θεία Δοξολογία θα γίνει η μεταφορά της επιτύμβιας στήλης του Ανδρέα Λόντου στο προαύλιο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου. Στην πορεία προς το Μουσείο, θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο (σε σκηνοθεσία Κ. Κλάγκου).
Οι διοργανωτές απηύθυναν θερμές ευχαριστίες στον δήμαρχο Θ. Παναγόπουλο για τη συνεργασία και τη στήριξή του σε όλους τους τομείς.