Ανατροπές στη Ν.Δ. Αχαίας φέρνει δημοσκόπηση: Πρώτος βουλευτής εκλέγεται ο Άγγελος Τσιγκρής!

Δημοσιεύτηκε: 19/02/2019 - 22:35

Εντυπωσιακή ανατροπή στους συσχετισμούς της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, φέρνει μυστική δημοσκόπηση που μέρος της  αποκαλύπτει σήμερα το Patra News.gr:
Σύμφωνα με αυτή τη σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  από μεγάλη Αθηναϊκή εταιρεία δημοσκοπήσεων για λογαριασμό  εκδοτικού μέσου, καταγράφονται ανακατατάξεις στη δύναμη και επιρροή των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στο νομό Αχαΐας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έως τώρα έχουν γίνει γνωστά, αξιοσημείωτη είναι η άνοδος του Άγγελου Τσιγκρή, ο οποίος φαίνεται ότι εδραιώνεται και μάλιστα με ικανή απόσταση από τον δεύτερο συνυποψήφιό του, στην πρώτη εκλόγιμη θέση!
Χαρακτηριστικό των ανακατατάξεων όπως προκύπτουν από την εν λόγω  δημοσκόπηση, είναι επίσης η  παρουσία-έκπληξη μιας γυναίκας πολιτευτού σε υψηλή αλλά όχι εκλόγιμη θέση.
 Ωστόσο οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς όπως φαίνεται σημειώνονται υποχωρήσεις σε θεωρούμενα έως τώρα «τρανταχτά» ονόματα, ενώ δυναμική εμφάνιση φαίνεται να πραγματοποιεί και ένας νεοεισερχόμενος στο ψηφοδέλτιο Αχαίας υποψήφιος, ο οποίος θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να σκαρφαλώσει ακόμα και στην τρίτη κατά σειρά θέση της κατάταξης.        
Πάντως η περίπτωση Άγγελου Τσιγκρή πρ. γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι η πλέον εντυπωσιακή, αφού τα δημοσκοπικά ευρήματα του προσδίδουν μια ιδιαίτερη απήχηση στον κεντροδεξιό χώρο με μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα και κύρος.
 

 
Σύμφωνα με το «βαρύ» βιογραφικό του, ο Άγγελος Τσιγκρής είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, καθηγητής Εγκληματολογίας στη Ελλάδα και την Κύπρο και συγγραφέας δώδεκα (12) βιβλίων και δεκάδων επιστημονικών μελετών.
Σπούδασε Νομικά και Κοινωνιολογία, έκανε διδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Αντεγκληματική Πολιτική.
Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη, εκπρόσωπος της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρόληψης της Παραβατικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.