Δυτική Αχαΐα: Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι αγριόχοιροι

Δημοσιεύτηκε: 19/11/2018 - 07:40

Αναστάτωση και ζημιές προκαλούν σε χωριά της Μόβρης, τα αγριογούρουνα, τα οποία καθημερινά κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σε καλλιέργειες αλλά και πολύ κοντά σε οικισμούς.
Αν και το φαινόμενο έχει γίνει σταδιακά αισθητό την τελευταία πενταετία, τώρα το στοιχείο του φόβου έρχεται να καταγραφεί από παθόντες, σε Πέτα-Μιχόι-Σανταμέρι-Πόρτες κ.ά., που βλέπουν τα αγριογούρουνα να φθάνουν ακόμα και στα 100 μέτρα από τα σπίτια τους, καταστρέφοντας περιβόλια και το κυριότερο να μην τα εμποδίζουν ούτε καν οι φράχτες!
Τα ακούμε να σκάβουν, για τροφή, όλη τη νύχτα και τα αποτελέσματα είναι ορατά το πρωί, στα κτήματα ή στις αυλές μας λένε κάτοικοι της ορεινής Δυτικής Αχαΐας.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν υπαίτιους για την αισθητή αύξησή των αγριογούρουνων, κάποιες οικολογικές οργανώσεις, ενώ άλλοι το' χουν βρει ως επάγγελμα πλέον, να τα κυνηγούν, έχοντας εγκαταλείψει ακόμα και παλιότερες αγροτικές τους εργασίες.
Το κιλό πωλείτο στα 12 ευρώ το κιλό και τώρα έχει πέσει στα 8 ευρώ/κιλό, αρκετό όμως για το μεροκάματο νεαρών κυνηγών του Κάμπου που δεν κρύβουν, αντιθέτως όμως επιδεικνύουν το θήραμά τους, μπροστά στον φωτογραφικό φακό.