Λέντζας και Αργυροπουλος σε Προεδρειο και Εκτελεστική της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: 22/11/2019 - 16:45

Δυο Ηλείοι βρίσκονται απο χθες, στο νέο Προεδρείο και στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Δυτικής Ελλάδος, αφού ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εξελέγη Γραμματέας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

 

Σε μια ψηφοφορία που δόθηκε πραγματικός αγώνας να εκπροσωπηθούν και τα συμφέροντα της Ηλείας όπως χαρακτηριστικά τέθηκε, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή το σενάριο της «συγκυβέρνησης» με τη συμμετοχή στελεχών απο την παράταξη του δημαρχου Καλαβρύτων κα του δημάρχου Θέρμου, στην πενταμελή Ε.Ε. χωρίς τη συμμετοχή Ηλείου αυτοδιοικητικού.

 

Οι αντίδραση όμως του κ. Λέντζα, του κ. Μπαλιούκου και του κ. Αργυρόπουλου επηρέασε την εξέλιξη προς όφελος της Ηλείας.

Ειδικότερα πρόεδρος αναδείχθηκε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής και Γραμματέας ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

 

Τα Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής είναι τα ακόλουθα: Γιάννης Αργυρόπουλος (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πύργου) και  Γιώργος Αποστολάκης (Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας).

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος ορίστηκε επιπλέον υπεύθυνος για το παράρτημα της ΠΕΔ στην Ηλεία, με έδρα τον Πύργο.

 

Ο κ. Λέντζας μετά την διαδικασία της ψηφοφορίας ανέφερε ότι: «Αναλαμβάνω μία θέση μεγάλης ευθύνης και θα βάλω τα δυνατά μου για να φέρω το δύσκολο έργο που μου αναλογεί εις πέρας. Η ΠΕΔ έχει πολλή δουλειά μπροστά της, καθώς είναι αλήθεια πως η περιφερειακή συνείδηση δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και φυσικά η προάσπιση των συμφερόντων του Νομού μας, σε αγαστή συνεργασία με όλους τους Δημάρχους του Νομού».