Με πληρότητα τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στα χιονισμένα Καλάβρυτα

Δημοσιεύτηκε: 05/01/2019 - 08:05

Η έναρξη της περιόδου χιονοδρομίας οριοθετείται μετά τις πρώτες πυκνές χιονοπτώσεις που ευτυχώς ήρθαν έγκαιρα, αυτό το τελευταίο διήμερο, ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων.
Είναι προφανές ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο θα κινηθούν προς τα Καλάβρυτα και οι χιονοδρόμοι. Από τη ζήτηση που θα καταγραφεί, θα κριθεί αν και αυτή η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης στα Καλάβρυτα και βέβαια την Κλειτορία και τη Δάφνη όπου υπάρχουν δεκάδες αξιόλογοι προορισμοί.
Σε επίπεδο τιμών, τόσο στα καταλύματα όσο και η εστίαση, οι επαγγελματίες διατηρούν σταθερή πολιτική προκειμένου να μην δυσαρεστούνται οι επισκέπτες.
Ομως μεταξύ των επαγγελματιών ο ανταγωνισμός όπως αναμένεται, θα είναι και φέτος αυξημένος. Η δυναμικότητα της περιοχής είναι περί τα 2.500 καταλύματα για τη φιλοξενία πάνω από 5.000 επισκεπτών καθημερινά.
Φέτος, μέσω και του Airbnb έχουν προστεθεί άλλα 300 πρωτότυπα οικογενειακά καταλύματα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα στις 6.000 και πλέον καθημερινές διανυκτερεύσεις αλλά και τον ανταγωνισμό στον κλάδο.
Με βάση τα δεδομένα του 2018 και τις πληρότητες στο 100% για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν η ζήτηση διατηρηθεί και φέτος, στα Καλάβρυτα οι επαγγελματίες θα καταγράψουν ουσιαστικά κέρδη.
Οι προδιαγραφές υπάρχουν καθώς η Ολυμπία οδός έχει βελτιώσει την αμεσότητα στην πρόσβαση των επισκεπτών ενώ και οι υψηλοί επιπέδου παροχές στους χιονοδρόμους, τόσο στο Χιονοδρομικό όσο και στον κλάδο εστίασης και αναψυχής, διατηρούν σταθερά υψηλά και τις φετινές προσδοκίες.
Με πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα να αγγίζει το 100% αλλά και αρκετούς επισήμους που επέλεξαν την περιοχή των Καλαβρύτων για τις διακοπές τους, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης υποδέχθηκαν τα Καλάβρυτα το 2019.
Εκτός του υπουργού που είχε βρεθεί πρόσφατα συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα στα Καλάβρυτα και υποσχέθηκε να επανέλθει και ιδιωτικά με την οικογένειά του, στα Καλάβρυτα βρίσκονταν για την Πρωτοχρονιά και άλλοι κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρ. υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, πρέσβεις και άλλοι επίσημοι.