Πάτρα: Κήρυξαν τον πόλεμο στους αστυνομικούς!

Δημοσιεύτηκε: 12/10/2018 - 10:55

Με μια ανώνυμη ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε χθες η ανάληψη της ευθύνης, για την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.
Η επιστολή δεν αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο λόγο ή περιστατικό για το οποίο έγινε η επίθεση, πέραν ενός απόλυτου μίσους για την Αστυνομία. Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί η κυνική και αλαζονική απογοήτευση των συντακτών της ανακοίνωσης, για το ότι δεν υπήρξε κάποιο ανθρώπινο θύμα.
«Από την έφοδο μας, το ένα φυλάκιο τυλίχθηκε στις φλόγες, με το σκοπό δυστυχώς να αποφεύγει τα χειρότερα» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα απόσπασμα της ανάρτησης.
Ακόμα, η επιστολή περιγράφει μια επίθεση που φέρεται να είχε σχεδιαστεί με επιχειρησιακά χαρακτηριστικά, γεγονός που ίσως δείχνει αναβάθμιση της οργάνωσης και του τρόπου δράσης των ατόμων που εξαπέλυσαν την επίθεση.
Γεγονός πάντως είναι ότι, η ίδια η επίθεση στο Αστυνομικό Μέγαρο, από μόνη της αποτελεί «επιχειρησιακή αναβάθμιση» των αντιεξουσιαστών.
Το απειλητικό περιεχόμενο, στο μεταξύ, της επιστολής, υποδηλώνει ανοιχτή στοχοποίηση των αστυνομικών, κάτι που προδιαθέτει για επόμενες ενέργειες.
Η ΕΛΑΣ δεν προχώρησε σε σχολιασμό της ανακοίνωσης, αλλά δεν την άφησε ασφαλώς απαρατήρητη.
Σημειωτέον ότι με τις διατυπώσεις τους οι συντάκτες της εκτίθενται σε ακόμα πιο σοβαρό ποινικό κίνδυνο, γιατί σχεδόν ομολογούν ανθρωποκτονία πρόθεση, έστω και με ενδεχόμενο δόλο.
πηγή:pelop.gr