ΔΣ Ήλιδας: Αντεγκλήσεις, χαρακτηρισμοί και αποχωρήσεις λόγω της απώλειας της «γαλάζιας σημαίας»

Create: 01/07/2020 - 22:00

«Φωτιές» άναψε η ερώτηση για την φετινή απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας, απώλεια η οποία έφερε το θέμα αντιρύπανσης της παραλιακής ζώνης και την σχετική μελέτη, ποιος την έκανε, ποιος την «προχώρησε», ποιος της αμέλησε και τελικά η πρώτη δια ζώσης – αλλά κεκλεισμένων των θυρών – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας χθες το απόγευμα, από την προ κορονοϊού εποχή, «κατάφερε» να επανέλθουν οι λεκτικές αντεγκλήσεις, οι χαρακτηρισμοί και οι αποχωρήσεις, αφού η παράταξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου Αμαλιάδας, όπου ενδείκνυται για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων, ωστόσο, οι αποστάσεις όσον αφορά στις αντιπαραθέσεις κάθε άλλο παρά… κρατήθηκαν.

Ο δήμαρχος Ήλιδας απαντώντας σε ερώτηση για την Γαλάζια Σημαία, είπε ότι χάθηκε λόγω των μετρήσεων που έγιναν σε έτη επί της δημοτικής αρχής Χριστοδουλόπουλου, αλλά κυρίως σε έναν ευρωπαϊκό αυστηρό αλγόριθμο, που αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι το νερό της θάλασσας δεν ήταν κατάλληλο για τους λουόμενους.

Κατηγόρησε, πάντως, την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι ολιγώρησε για τις μετρήσεις αυτές, προκαλώντας την «έκρηξη» του κ. Χριστοδουλόπουλου, με αποκορύφωμα την αναφορά στην μελέτη για την συνολική προστασία της παραλιακής ζώνης από την ρύπανση, παρότι όπως είπε ο κ. Λυμπέρης, το 2014 ως απερχόμενος δήμαρχος ο ίδιος την άφησε έτοιμη.

 

Πηγή: https://www.patrisnews.com