Λυμπέρης: Το Γ.Ν. Αμαλιάδας επιστρέφει στην κανονικότητα

Create: 04/05/2020 - 09:05

Την επιστροφή στην κανονικότητα για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, προανήγγειλε με δηλώσεις του και σχετικο βίντεο ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Σε αυτές τονίζει πως θα καταρτιστεί πρόγραμμα εφημεριών που θα καλύψουν το μισό μήνα. Έτσι μετά τις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου το νοσοκομείο Αμαλιάδας βρέθηκε στο επίκεντρο, η νοσηλευτική μονάδα θα επιστρέψει τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

"Μετά από καιρό το νοσοκομείο Αμαλιάδας επιστρέφει στην κανονικότητα. Ήδη καταρτίζεται το πρόγραμμα των εφημεριών για να καλύψει τον μισό μήνα των υπηρεσιών δευτεροβάθμιας περίθαλψης για το νομό Ηλείας, δηλαδή 15 γενικές εφημερίες και στον παθολογικό και στον χειρουργικό τομέα και σε συνεργασία με το άλλο μεγάλο νοσοκομείο του νομού, το νοσοκομείο του Πύργου,  να μπορέσει να καλύψει πλήρως όλο το μήνα για τους κατοίκους της Ηλείας.

Κάναμε σημαντικές προσπάθειες, περάσαμε μία μεγάλη κρίση και την περνάμε ακόμα, την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, χάρη στις φιλότιμες μεγάλες προσπάθειες των γιατρών μας και του υπολοίπου προσωπικού νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι πια, το νοσοκομείο να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, όπως είχαμε δηλώσει παλαιότερα προς όφελος των κατοίκων όχι μόνο της πόλης του Δήμου και του κάμπου, αλλά όλου του νομού Ηλείας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν εντός δεκαημέρου, δεκαπενθημέρου, δίνονται προς χρήση όλα τα στοιχεία της νέας πτέρυγας. Και τα επείγοντα δηλαδή ιατρεία και η ομάδα βραχείας νοσηλείας και όλο το σύστημα μαζί, με τον καινούργιο υποσταθμό της ΔΕΗ ο οποίος θα υποστηρίξει και τις δομές του παλιού νοσοκομείου, δίνονται στις υπηρεσίες των λειτουργών της υγείας" ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.