Ποιοι βοήθησαν το Σώμα Εθελοντών Δυτ. Αχαϊας να σώσει τον «θρυλικό» πλάτανο

Create: 16/04/2021 - 20:25

Το ΣΕΔΙΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ - Σώμα Εθελοντών Διασωστών-Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας έσωσε τον πλάτανο και από κει που πήγαινε για απόσυρση και...ευθανασία, θα ζωντανέψει ξανά!!! Ομως ενημέρωσε το ΣΕΔΙΠ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες χωροθέτησης του πολύπαθου πλατάνου στο σταθμό μας, με τη κατασκευή πέτρινου πεζουλιού.
• Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία οικοδομικών υλικών «ΡΑΘΩΣΗΣ» που εδρεύει στη Κάτω Αχαΐα, για τη προμήθεια των απαραίτητων υλικών κατασκευής, και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη της κ. Φώτη Ράθωση ( Fotis Rathosis ).
• Επίσης ευχαριστούμε τα «ΦΥΤΩΡΙΑ ΦΛΙΓΚΟΣ» και τον ιδιοκτήτη τους κ. Κώστα Φλίγκο ( Φυτώρια Φλίγκος Κωνσταντίνος ) που εδρεύει στον Αλισσό, για τη προμήθεια φυτοχώματος και λουλουδιών.
• Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού «ΡΑΓΚΑΒΑΝΗΣ» και τον ιδιοκτήτη της κ. Ραγκαβάνη Γεώργιο ( George Ragavanis ), που εδρεύει στη Κάτω Αχαΐα για τη προμήθεια των απαραίτητων ηλεκτρολογικών υλικών για τη τοποθέτηση κεραίας ασυρμάτου στο σταθμό μας και το φωτισμό της πέτρινης κατασκευής. Όλοι οι παραπάνω επιχειρηματίες με το να βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας, αποδεικνύουν έμπρακτα την εταιρική ευθύνη των επιχειρήσεών τους και ταυτόχρονα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να εκτελούμε απρόσκοπτα το δύσκολο έργο μας και τους ευχαριστούμε θερμά.
• Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας, Τησαρχόντο Ευάγγελο, Παναγόπουλο Άγγελο ( Aggelos Panagopouloss ), Δημητρακόπουλο Γεώργιο, Φωτόπουλο Νίκο, Πριόβολο Σπύρο ( Spiros Prio ) και Ανδρικόπουλο Χρήστο ( Xristos Andrikopoulos ) για την προσωπική εργασία με σκοπό την υλοποίηση του έργου. Για τον ιστορικό του μέλλοντος!!! Η ιστορία του πλατάνου μας….. Όλα ξεκίνησαν το 2002 όταν στη πλατεία Παπαγιαννοπούλου, από την τότε δημοτική αρχή, υπήρξε ολική αναμόρφωση της με αύξηση την κάλυψης της κατά 40%, φύτευση δένδρων, πεζοδρόμηση, κατάργηση κυκλοφορίας οχημάτων κλπ.
Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε τότε ένα σιντριβάνι που με την αναμόρφωση, μπαζώθηκε και στη θέση του φυτεύτηκε ένας πλάτανος, σωστά το καταλάβατε, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!!!!! Ο πλάτανος όμως δεν μεγάλωνε….. Το καλοκαίρι του 2018 στην Κάτω Αχαΐα αποφασίστηκε, από τη τότε δημοτική αρχή, ο πλάτανος να βγει διότι εμπόδιζε τις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονταν στην πλατεία. Έτσι πήραμε τη πρωτοβουλία και ζητήσαμε να τοποθετηθεί στο σταθμό μας, έτσι και έγινε. Μετά από αλλεπάλληλες αστοχίες στη συντήρησή του, λόγω του ότι ήταν φυτεμένος με το πλαστικό βαρέλι στη πλατεία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον βλέπουμε και πάλι να μεγαλώνει και να μας προσφέρει τη σκιά του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».