ΓΣΕΕ: Πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από την ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ της Συνομοσπονδίας για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα

Δημοσιεύτηκε: 11/01/2019 - 14:35

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ καταγράφουν τα στοιχεία για το 2018, όπως ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία, η οποία επισημαίνει ότι η μεγάλη επισκεψιμότητα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στη Συνομοσπονδία τόσο για εργασιακά όσο και για ασφαλιστικά ζητήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google analytics, 1.134.702 επισκέπτες (27,5% παραπάνω από πέρυσι) αναζήτησαν πληροφορίες, κυρίως, για τον υπολογισμό δώρων, άδειας και αποζημίωση απόλυσης. Όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, η εργασιακή ανασφάλεια, η αμφισβήτηση και η καταστρατήγηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη σύνδεσης και επικοινωνίας των εργαζομένων με τα συνδικάτα τους.
Το ΚΕΠΕΑ έχει δημιουργήσει μία «ηλεκτρονική βιβλιοθήκη εργασιακών θεμάτων», που αποτελεί εγχειρίδιο και οδηγό των εργαζομένων, προκειμένου να γνωρίσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Για τη διευκόλυνσή τους, λειτουργούν στο site του ΚΕΠΕΑ www.kepea.gr οι εξής online εφαρμογές υπολογισμού:
Αποζημίωση απόλυσης
Δώρου Χριστουγέννων
Δώρου Πάσχα
Δώρου Χριστουγέννων για εργαζόμενους με εκ περιτροπής απασχόληση
Άδειας
Άδειας για εργαζόμενους με εκ περιτροπής απασχόληση
Ωρομισθίου, υπερωρίας, υπερεργασίας, νυκτερινής εργασίας κ.τ.λ.
«Οι παραπάνω εφαρμογές αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρηστικές σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς συνέβαλαν στην απόκτηση ακριβούς και άμεσης πληροφόρησης για τα υπό έρευνα ερωτήματά τους, εφοδιάζοντάς τους παράλληλα με ισχυρά διαπραγματευτικά εργαλεία στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Η διαρκής ενημέρωση και ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας μας, σε συνδυασμό με τη δύναμη των social media (Facebook & Twitter), μας καθιστά στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων για εργασιακά θέματα στην πλέον δημοφιλή μηχανή αναζήτησης της Google» τονίζει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ